Over ons

rietzangerDe Rietzanger is een vogelvereniging die in 1978 is opgericht onder de naam 'Vogelvereniging Almkerk' (afdelingscode A31) en is aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV).
In 1983 is de naam van onze vogelvereniging gewijzigd in De Rietzanger.

Onze leden bestaan uit hartstochtelijke kwekers die alle mogelijke soorten vogels houden en met zorg proberen zo mooi mogelijke vogels te kweken. Momenteel bestaat onze vereniging uit 58 leden, waarvan 6 jeugdleden.

We houden elk jaar in november een onderlinge tentoonstelling in Almkerk, waarbij onze leden hun beste en mooiste vogels presenteren. Sinds 2009 vindt tijdens deze onderlinge tentoonstelling ook de regioshow van de Speciaalclub Australische Prachtvinken en Papegaai Amadines van de regio Zuid-West plaats.

Naast aan onze eigen tentoonstelling nemen onze leden ook regelmatig deel aan diverse vogelshows in de regio, waaronder de Altena Cup (die we zelf ook eens per 5 jaar organiseren) en aan regionale en landelijke tentoonstellingen van speciaalclubs. Ook het bondskampioenschap van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers kan jaarlijks rekenen op inzendingen van de kwekers van onze verenging.

Inloggen